Το φυτώριο μας

Γενικά για τα Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) φυτά μας προς το παρόν διαθέτουμε φυτά Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) που προέρχονται από σπόρους και προορίζονται για φυτείες οι οποίες θα μας δώσουν εκτός από καρπούς, μοσχεύματα για νέα και πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα φυτά Γκότζι Μπέρι (Goji Berry).

Κάνουμε συνεχώς δοκιμές ανάπτυξης σπορόφυτων Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) σε μεγάλο εύρος υποστρωμάτων, θερμοκρασιών, υγρασίας, ph, κ.ά. Τα στοιχεία των δοκιμών αυτών θα μας βοηθήσουν στην καλλιέργεια του Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) και στην παραγωγή καρπών Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) εξαιρετικής ποιότητας.

Εξετάσαμε πλήθος διαφορετικής προέλευσης καρπούς Γκότζι Μπέρι (Goji Berry), (Goji Berry, Wolfberry, Himalayan, Tibetan, Ningxia κλπ) και καταλήξαμε να πάρουμε σπόρους από ελάχιστους από αυτούς.

Ακολουθούμε πιστά τις πρακτικές οδηγίες ανθρώπων, που για χρόνια καλλιεργούσαν φυτά Γκότζι Μπέρι (Goji Berry), από την εποχή που δεν ήταν δυνατή η προμήθεια σπορόφυτων Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) από το εμπόριο.

Μας δίδαξαν πώς να επιλέγουμε σπόρους Γκότζι Μπέρι (Goji Berry), καθώς επίσης και ποια προετοιμασία χρειάζεται να ακολουθήσουμε, για μια επιτυχημένη σπορά Γκότζι Μπέρι (Goji Berry).

Διαλέξαμε λοιπόν τους καλύτερους καρπούς Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) και πήραμε τους πιο υγιείς σπόρους με την μεγαλύτερη φυτρωτική ικανότητα, καθώς επίσης και την γρηγορότερη ανάπτυξη.

Η επιλογή του σπορείου Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) έγινε μετά από αρχικές δοκιμές σε διάφορες επιλογές και καταλήξαμε σε καρτέλες με 20 γλαστράκια διαστάσεων 7χ7 στα οποία τα σπορόφυτα Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) μπορούν να αναπτυχθούν επαρκώς πριν την μεταφύτευση για το δεύτερο στάδιο ανάπτυξης πριν το χωράφι.

Το υπόστρωμα του Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) σπορείου μας όπως και το υπόστρωμα για την μεταφύτευση Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) είναι εμπλουτισμένο με κοπριά από γαιοσκώληκες (vermicompost ή αλλιώς worm castings) η οποία προέρχεται από τη φάρμα μας με τα είδη Eisenia fetida & Eisenia Andrei που εκτρέφουμε.

Η κοπριά αυτή είναι ένα εξαιρετικό λίπασμα για το Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) σπορείο μας μιας και περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών για τα νεαρά φυτά Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) στα πρώτα στάδια της ζωής τους, κάνοντας τα γερά από τις πρώτες τους μέρες στο φως.

Με την μέθοδο εμπλουτισμού του υποστρώματος με vermicompost αποφεύγουμε την χρήση οποιουδήποτε χημικού ή λιπάσματος εξασφαλίζοντας φυτά Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) από πραγματικά φυσική ανάπτυξη και βιολογική καλλιέργεια.

Είμαστε οι μόνοι που χρησιμοποιούμε υπόστρωμα εμπλουτισμένο με vermicompost γιατί πολύ απλά είμαστε οι μόνοι που το διαθέτουμε από την δική μας εκτροφή γαιοσκωλήκων.

Γενικά τα νεαρά σπορόφυτα Γκότζι Μπέρι (Goji Berry), είναι πάρα πολύ μικροσκοπικά, ευαίσθητα και λεπτοκαμωμένα, σε σημείο που τις πρώτες μέρες τους να μην αντέχουν ούτε τις πιο λεπτές σταγόνες νερού πάνω τους.

Έχουμε δει πολλά Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) να σπάνε πριν βγάλουν το πρώτο κανονικό ζεύγος φύλλων μετά το φύτρωμα από μικρές σταγόνες νερού.

Το πότισμα των Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) λοιπόν, τις πρώτες μέρες της ζωής τους πάνω από την επιφάνεια του εδάφους, γίνετε με υδρονέφωση που ακολουθείται από ελαφρύ ρεύμα αέρα για την σωστή αναπνοή τους ή στάγδην.

Στις πρώτες τους εβδομάδες τα νεαρά Γκότζι Μπέρι (Goji Berry), παρακολουθούνται και φροντίζονται καθημερινά για την σωστή ανάπτυξη τους.

Τα Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) παρέχεται η σωστή υγρασία και θερμοκρασία καθώς και ο σωστός φωτισμός μιας και παρατηρήσαμε ότι για παράδειγμα, μεγάλη θερμοκρασία και μη επαρκής φωτισμός δίνει ψηλά, πολύ λεπτά και ευαίσθητα φυτά.